neděle 9. června 2013

Když přijde láska

Když přijde láska

Autorka: Veronika Kabátová
Vydalo: Nakladatelství Fragment
Rok vydání: 2006
Počet stran: 124

Hlavní hrdinka Katka je průměrná osmnáctiletá holka, která řeší kluky, školu, autoškolu a blížící se zájezd do Irska. Navštěvuje gymnázium a sedí se svou nejlepší kamarádkou Martinou. Obě patří do party kamarádu od nich ze třídy, oslavují společně Nový rok, narozeniny a řeší školní záležitosti.

"Adam je strašně zvláštní člověk. Znám ho už dva a půl roku, ale pořád ho neznám. Jsou lidi, ve kterých čtu jako v knížce, ale on k nim ani omylem nepatří. A asi nikdy patřit nebude. Je to sympatický kluk, se kterým se člověk nikdy nenudí, protože má vždycky, co říct, skoro pořád vtipkuje, ale z ničeho nic se změní a tváří se vážně, řeší málem otázky života a smrti a vzápětí už je zase Adamem, který si dělá blázna z každého, koho potká. V podstatě nikdo nemá šanci se  v něm vyznat. A hlavně, nikdo nikdy neví, co si myslí."

 Obě kamarádky se cítí trochu osaměle, protože nemají přítele. Martině připadá, že o ni nikdo zájem nemá a o Katku zájem mají, ale ona chce někoho jiného.Při hodině autoškoly se Katka seznamuje s Jirkou z vedlejší třídy, kterého Martina zná od mala a nemá ho v lásce. Jirka náhodou je i jeden z mála známých, kteří také jedou na školní zájezd do Irska.

"Dneska má Martin narozky, takže takhle při pátku pořádá menší oslavičku v hospodě, která se jmenuje Bush a je maximálně stylově zařízená. Tím stylově myslím, že kolem baru jsou omotané umělé květiny včetně například orchidejí, po zdech jsou namalované stromy a různé liány, které visí i z dřevěných trámů, a jako bonus se po sloupech plazí plyšoví hadi, pavouci a nad barem visí dvě obrovské plyšové gorily."

Opravdu oddychová knížka, u které nemusíte ani přemýšlet. Občas si ráda přečtu takovýto typ knihy, ale pořád bych jej asi číst nemohla. Myslím, že na léto je to ideální četba, hlavně na dovolenou, protože je to malá a lehounká knížečka.

Žádné komentáře:

Okomentovat