úterý 1. října 2013

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

Letopisy Narnie: Princ Kaspian


Autor: C. S. Lewis
Originální název: Prince Caspian
Přeložila: Veronika Volhejnová
Ilustrace: Pauline Baynes
Vydalo: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2008
Počet stran: 240

Sourozenci Pevensieovy jsou znovu přivolány do Narnie, když se do ní však dostanou nemohou ji zpočátku ani poznat. Od jejich vlády uplynulo několik století. Situace v zemi se naprosto změnila, království vládne krutý Miráz, který uzmul moc právoplatnému dědici trůnu Kaspianu X.

"V ovzduší pokladnice bylo snad nějaké kouzlo nebo něco podobného - luk byl dosud v pořádku. Střílet lukem a plavat uměla Zuzana výborně. Nejdřív luk ohnula a pak brnkla o tětivu. Zadrnčela a ozvěna rozechvěla celou místnost. Ten jediný zvuk vrátil dětem staré časy víc než cokoli jiného předtím. Všechny bitvy, lovy a hostiny se jim vybavily, jako by to bylo včera."

Kralovští sourozenci se vydávají na pomoc Kaspianovi a staronarnijanům, kteří se musí schovávat v lese, před Mirazovou armádou. Objeví se sourozenci včas, aby pomohli a připojí se k nim i vznešený Aslan? Velká bitva je před nimi...

"Jako většina trpaslíků byl podsaditý a měl širokou hruď. Kdyby stál, měřil by něco pod metr, a měl tak obrovitý plnovous a knír ze silných rezavých vousů, že už mu z obličeje nebylo vidět víc než nos, zahnutý jako zobák, a jasné černé oči."

Moje nejoblíbenější část Narnie, přiznávám, že je to z velké části ovlivněno tím, že se mi ohromně líbí i filmové zpracování, na druhou stranu se kniha od filmu docela liší. Musím také zmínit nádherné ilustrace, které provázejí každí díl Narnie i tento. 


Za poskytnutí recenzního výtisku vděčím nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice cením.



Žádné komentáře:

Okomentovat