středa 2. října 2013

Letopisy Narnie: Stříbrná židle

Letopisy Narnie: Stříbrná židle

Autor: C. S. Lewis
Originální název: The Silver Chair
Ilustrace: Pauline Baynes
Přeložila: Veronika Volhejnová
Vydalo: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2008
Počet stran: 256

Eustace a Jill chodí do experimentální školy, kde skupina dětí tyranizuje slabší. Oba si usilovně přejí být povolání do tajemné Narnie, kde Eustace už jednou byl se svým bratrancem Edmundem a sestřenicí Lucii. Aslan je opravdu povolá zpět do Narnie, kde se těsně minou s již starým Kaspianem. Od velkého lva dostanou za úkol najít Kaspianova ztraceného syna - prince Riliana.


"Ještě před chvílí byli oba rozhodnuti dveřmi co nejrychleji proletět, kdyby nějakou náhodou nebyly zamčené. Jenomže když se dveře skutečně otevřely, oba zůstali stát jako přimrazení. To, co viděli, bylo totiž něco úplně jiného, než čekali."

Spolu s bludičkou Plachetkem se vydávají na cestu do města obrů, kde se je pokusí sníst na slavnosti. Při útěku se našim dobrodruhům podaří dostat do Podzemí, kde teprve začíná to pravé dobrodružství. Podaří se našim přátelům projít všemi nástrahami a najít ztraceného prince?

"Večeře ve velké síni hradu byla ta nejnádhernější událost, jakou kdo z nich kdy zažil. Ačkoli Eustace už v tomhle světě jednou byl, strávil celou svou návštěvu na moři a o nádheře a dvornosti Narnianů v jejich vlastní zemi nic nevěděl."

Další z pokračování Narnie opět přináší spoustu napínavého dobrodružství. Jediná škoda pro mě spočívá v tom, že se zde už neobjevuje nikdo z původních hrdinů, měla jsem je opravdu ráda. Na druhou stranu Eustace a Jill jsou mi také velice sympatičtí, určitě si jejich dobrodružství nenechte ujít.


Za poskytnutí recenzního výtisku vděčím nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice cením.


Žádné komentáře:

Okomentovat