pondělí 6. ledna 2014

Dvojí tvář

Dvojí tvář

Autorka: Kathrin Lange
Originální název: Schattenflugel
Přeložila: Michaela Škultéty
Vydalo: Fragment
Rok vydání: 2013
Počet stran: 200

Ninu, starší sestru Kim, našli před dvěma roky mrtvou. Kim ale stále věří, že to byla vražda. Ve škole se seznámí s tajemným a velice přitažlivým Lukasem. Lukas se jí líbí a zdá se, že i ona jemu. Stále jej však provází oblak tajemství. 

"Soustředěně zírala na bílé klouby, které jí vyvstávaly na zaťatých hřbetech rukou. Ale její pohled stále jako magnet přitahovala měňavá okřídlená zvířata. Doputoval až na velkou zelenou vážku uprostřed obrazu. V tom okamžiku se Kim udělalo špatně."

Kim se navíc dozví, že Lukas před dvěma lety chodil s Ninou. Poslední dobou se na každém kroku objevuje vážka, která hrála jistou roli i při smrti její sestry. Když už se Kim pomalu daří zapomínat, zmizí další dívka. Kdo je vrahem Niny a co zmizelá dívka?

"Stopy po škrcení a kabel, kterým vrah Ninu spoutal, nebyly na fotce vidět. Tělo bylo zakryté prostěradlem až po bradu. Nebylo patrné, jak Nina zemřela. Kim to ale přesto věděla. A jako by ona porcelánově bílá mrtvolná maska nebyla sama o sobě dost strašná, ukazovala fotka ještě něco jiného: asi na prst dlouhou, zeleně se třpytící vážku."

Vcelku povedený příběh, který nepostrádá napětí a má poměrně nečekané rozuzlení. Kniha je vhodná pro zimní večery, kdy nechcete moc namáhat své šedé buňky mozkové, jak říká Hercule Poirot... 

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice cením.


2 komentáře:

  1. Taková pohodová detektivka, řekla bych :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, jen ještě dodám, že je spíš pro mladší dívky :-)

      Vymazat