pondělí 24. března 2014

Horror School: Šílený profesor

Horror School: Šílený profesor

Autor: Charles Gilman
Originální název: Professor Gargoyle (Tales From Lovecraft Middle School)
Přeložila: Drahomíra Michnová
Ilustroval: Eugene Smith
Vydalo: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2014
Počet stran: 128

Robert Arthur se v září ocitá na nové škole, kde nikoho nezná, až na jednoho hocha, jelikož jej ale dřív tento hoch šikanoval, není to zrovna výhra. Celkem vzato by se dalo říct, že si Robert polepšil, škola je opravdu skvěle a moderně vybavena. To ale není vše. Jak se do nových školních skříněk dostaly krysy? 

"Začátkem léta došlo k úřednímu přerozdělení městských obvodů. Což v praxi znamenalo, že všichni Robertovi spolužáci mohli i nadále chodit do Franklinovy základní školy v severní části města, jen Robert se nějakou záhadou od nového školního roku stal žákem Lovecraftovy, která se nacházela v jižní části města."

Většina učitelů je v pohodě, to ovšem neplatí o profesorovi biologie, který je naprosto jiný, než ostatní pedagogové. Je jiný takovým tím divným způsobem, který vycítíte, v jeho případě tedy i vidíte na první pohled. Robertovi se naštěstí podaří najít pár nových kamarádu, i když trochu jiných, než by čekal. Je ve škole opravdu něco v nepořádku?

"Robert strávil skoro celý víkend tím, že si hrál se svými novými kamarády. Přes den je bral do nedalekého parku. V noci byli dlouho vzhůru a společně pojídali nějaké dobroty, schovaní s baterkou pod peřinou. Pípovi chutnaly čokoládové košíčky s bílou náplní. Kvik měl radši arašídové sušenky. Oba si zamilovali tvrdé preclíčky a Robert měl plnou postel drobků."

Příjemná oddechovka s velice povedenými ilustracemi, vyzdvihnout musím i obálku, na které je obrázek profesora, který z jednoho úhlu pohledu vypadá zcela obyčejně a z druhého přímo ďábelsky. Jsme si vědoma toho, že kniha je primárně určena mladším čtenářům, ale musím říct, že se líbila i mě. Kdybych měla děti ve věku kolem 11 let, určitě bych jim příběh dala přečíst.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice vážím.


Žádné komentáře:

Okomentovat