neděle 27. dubna 2014

Horror School: Podivné sestry

Horror School: Podivné sestry

Autor: Charles Gilman
Originální název: Slither Sisters
Ilustrace: Eugene Smith
Přeložila: Drahomíra Michnová
Série: Horror School
Díl v sérii: 2.
Vydal: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2014
Počet stran: 128


Na téhle základní škole se stále dějí divné věci. Lidé se ztrácejí a zase se nečekaně objevují. Jsou však trošku jiní. Jako podivné sestry Priceovy.

Robert Arthur a jeho kamarádi Glenn a Karina jsou opět na stopě silám zla. Ukazuje se, že ve škole jsou brány, které vedou do jiného světa. Do strašlivé dimenze obývané duchy a hrozivými nestvůrami. Učitelé a spolužáci jsou ve vážném nebezpečí. Pokud chce Robert se svými přáteli školu zachránit, musí nalézt dostatek odvahy a do jiného světa dobrovolně vstoupit. Dokáží se vrátit včas? A bude ještě cesty zpět?


"Uvedla je do prosluněné pracovny. Na zdech visely různé diplomy a osvědčení. Na psacím stole měla v rámečcích fotografie rodiny a domácích mazlíčků. Posadila  se naproti nim a napila se kávy z velkého hrnku s nápisem  NEJLEPŠÍ ŘEDITELKA NA SVĚTĚ."

Zdá se, že na Lovecraftově střední nebude nikdy klid. Jen co se kamarádi zbavili jedné příšery, objevila se další a to hned v dvojité dávce. Dvojčata Priceovy na několik dní zmizela a potom se objevila jako vyměněná, vypadá to ale, že jediní, kdo si toho povšimli jsou opět naši známí Robert s Glennem a Karinou. 

"Mezitím všichni ostatní kluci z jeho ročníku rychle rostli. Glenn byl jen o tři měsíce starší než on, ale už se holil. Kluci ve třídě se vytáhli a zesílili, rychle dospívali a měli hlubší hlasy, ve srovnání s nimi Robert vypadal jako malé děcko, a taky se tak cítil."

Přátelé opět nemají na výběr a musí se postavit několika hrozivým nestvůrám, které plodí "Pán" v strašidelném zámečku, který je se školou spojen několik bránami do další dimenze. Jak si naši mladí hrdinové povedou tentokrát? Podaří se jim zůstat na straně dobra? Chtělo by to ovšem mít nějakého dalšího spojence...

"Obě sestry Priceovy vypadaly jako naprosto normální správné americké holky. Ve skříňkách měly nalepené fotografie chlapeckých kapel. Známky měly dobré, ne však podezřele dobré, z písemek, testů a slohovek dostávaly většinou dvojky a jedna mínus. Sarah hrála na housle, Sylvia zas pozemní hokej. Obě přispívaly do školního literárního časopisu působivými básničkami."

I v druhém díle Horror School se setkáváme s více dimenzemi, různými obludami, ale také charakterností mladých hrdinů. Knihou nás provázejí překrásné ilustrace, které nádherné znázorňují hlavní dějové zvraty. Myslím, že pro děti je to nanejvýš atraktivní kniha a musím uznat, že mě se také moc líbí.



Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice cením.


Žádné komentáře:

Okomentovat