neděle 4. května 2014

Kronika kambionů: Osudová přitažlivost

Kronika kambionů: Osudová přitažlivost

Autorka: Jamie Reed
Originální název: The Cambion Chronicles 1: Living Violet
Název série: Kronika kambionů
Díl v sérii: 1.
Přeložil: Čeněk Matocha
Vydalo: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2014
Počet stran: 272


Jsou záhadní, přitažliví a nebezpeční... Kambioni.
Sedmnáctiletá Samara pracuje v knihkupectví, aby si vydělala na své první auto. Spolu s ní tam pracuje Caleb, okouzlující a tajemný mladík, jehož uhrančivý pohled nenechá klidnou téměř žádnou ženu. Samara je ale jediná, která cítí, že za jeho neodolatelným úsměvem se skrývá nebezpečí.

Tajemství, které Caleba obklopuje, přivádí Samaru do světa kambionů, ve kterém je přitažlivost a atraktivita podmínkou pro přežití. 
Když se kolem začnou dít děsivé věci a ohrožovat její blízké, musí Samara riskovat a učinit rozhodnutí, které možná změní její život. Navždy.


"Lásce se oddává jen masochista.
Pravdivější slova ještě nikdy nikdo nevyřkl, pokud k tomu mám co říct. Díky této filozofii jsme se za celý život nezbláznila a přežila svoje nejdivnější léto. Na druhou stranu je zábava sledovat, co s lidmi láska dělá. Je to báječný způsob, jak strávit pauzu na oběd."

Samara, sympatická sedmnáctiletá dívka, pracuje celé léto v knihkupectví, aby si mohla s přispěním rodičů koupit své auto. Jejím spolupracovníkem je Caleb, který není prvoplánově krásný, ale má kolem sebe něco, co ženy přitahuje jako magnet. Sam se ale naopak vůči svému kolegovi chová velmi odtažitě. V poslední době začíná kolem míst, kde se pohybuje Caleb, ale i Sam podezřele moc žen s infarktem. Všechny jsou na infarkt zdánlivě mladé.

"Ten kluk byl neuvěřitelnej. Jeho arogance mě ohromovala. Ta holka skoro umřela, a jemu jako by to bylo jedno. Zákaznice dál obcházely kolem jeho pokladny a čekaly, ž se jim bude milostivě věnovat. Pokud po něm začnou házet spodní prádlo, budu ho muset jít nahlásit Lindě. Vlastně bych si s ní už jen z principu měla jít promluvit  tak jako tak."

Sam se začne o všechny události zajímat.  Vysvětlení začíná hledat nejprve u Caleba. Pomalu zjišťuje, co se skrývá pod povrchem tajemství, kterými je Caleb naprosto obklopen. Naštěstí má Sam skvělou kamarádku z práce Nadine. Jsou ženy ve městě v bezpečí? Kdo je Caleb a pomůže Nadine Sam i tentokrát?

"Jako bych nebyla už dost vystrašená, v jeho očích jako by se něco rozzářilo. Začaly vydávat nachovou záři, jako by měly vlastní zdroj energie, který se obnovoval s každým mrknutím. Něco takového by nedokázaly sebelepší kontaktní čočky nebo očí operace. "

S kambiony se setkávám poprvé, na jednu stranu jsou mi sympatičtí, ale na druhou jsou to zrůdy, stejně jako upíři, vlkodlaci a podobné bytosti. Příběh byl dostatečně napínavý a příjemně se četl. I tak si však myslím, že z něj autorka mohla vytěžit daleko více. Kambioni mají velký potenciál, snad nás o tom přesvědčí v dalším díle.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice vážím.


Žádné komentáře:

Okomentovat